food, recepten
Reacties 3

Kokosmelk van verse kokosnoot

In kokosmelk uit pakjes zitten veelal toevoegingen om de melk en de room gemixt te houden. Deze scheiden zich namelijk na een tijdje. Dat is de reden waarom ik het meestal mijdt in gerechten. Totdat ik een verse kokosnoot zag liggen en de verleiding niet kon weerstaan.  Maar hoe pak je het aan? Hoe slacht je een kokosnoot? Met een groot hakmes, een beetje lef en richtingsgevoel. Wat je ervoor terug krijgt is heerlijke, verse kokosmelk. Hoe? Dat lees je hier!

Ingrediënten: het vlees en water van een hele kokosnoot en 1 a 1,5 kopje water.

Doe het vlees van de kokosnoot met het kokoswater en een kop water in een blender en maak fijn op de hoogste stand voor zo’n 5 tot 10 minuten. Die tijd is nodig om zoveel mogelijk uit het vruchtvlees te halen. Vervolgens doe je de massa over in een zeef waarin kaasdoek is gedaan of een zachte, dunne theedoek. Gebruik het laatste beetje water om de restjes uit de blender te halen en voeg toe aan de massa in de zeef. Pers zo veel mogelijk vocht door de doek en de zeef als mogelijk. Wat overblijft is een restje droge, smakeloze kokosvlokken.  Bewaar de kokosmelk in een glazen pot die goed kan worden afgesloten. In de koeling blijft de kokosmelk 5 dagen goed. Heerlijk,  ook als toevoeging bij de ‘special lamb curry’.

Volgende keer een lekker kokos-ijsrecept op basis van deze zelf-geperste kokosmelk!

3 reacties

  1. Pingback: Thaise pompoensoep | lovefoodculture

  2. Pingback: Koe of kokosnoot? | lovefoodculture

  3. Pingback: Experimenteren met wortelijs | lovefoodculture

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s