recepten
Reactie 1

Pad Thai noodles

Ik had niet gedacht ooit nog Aziatisch te kunnen eten met mijn histamine-intolerantie maar de reis naar India heeft me veel inspiratie gegeven om daar toch mee te gaan experimenteren. Ik heb daar zelfs gegeten in een restaurant met de naam ‘spice route’, hoe ongewoon, en daar deze heerlijke specerij-vrije Phad Thai noodles gegeten. We hadden er vanzelfsprekend voor gezorgd dat ze op de hoogte waren van mijn dieet en dat heeft tot een heerlijke avond geleid met springrolls, een heerlijke, heldere soep en dus ook deze noodles. Met dank aan de ghee heeft het gerecht echt een Aziatische smaak gekregen. Dit vraagt naar meer en wordt dus zeker vervolgd!

Ingrediënten voor 2 personen: 200 gram kipfilet, 1 flinke theelepel maizena, 2 a 3 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels ghee, teentje knoflook, 1 sjalotje, rood pepertje, paksoi, taugé, rijstnoedels, gebakken uitjes en bosui voor de garnering.

Vermeng een theelepel maizena met 2 eetlepels sesamolie en marineer de in reepjes gesneden kipfilet ongeveer een half uur hierin. Laat de rijstnoedels 30 minuten weken in water en droog af in een theedoek.

Maak een saus van: 1 eetlepel rijstazijn, 1eetlepel suiker, 1 eetlepel limoensap en 3 eetlepels water.

Verwarm de ghee in een pan met een dikke bodem. Doe er de fijngesneden knoflook, ui en het rode pepertje in en laat goed doorbakken op hoog vuur. Voeg de kip toe en bak al roerend bruin. Dan de paksoi en taugé erbij doen en roerbakken, de saus toevoegen en als laatste de rijstnoedels en goed mengen met het  groente/vleesmengsel. Opdienen op 2 borden en garneren met gebakken uitjes en de aan ringen gesneden bosuitjes.

1 reactie

  1. Pingback: Thee als vervanger voor wijn? | lovefoodculture

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s