recepten
Een reactie plaatsen

Chinese pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn lekker bij de masala kip uit het vorige bericht maar ook lekker om te vullen met bijvoorbeeld een variatie op pekingeend of met groenten. Ook prima als basis voor een borrelhapje van rolletjes met cream cheese en bieslook.

Ingrediënten: 250 gram tarwebloem, 150 ml kokend water en sesamolie.

Doe de bloem in een kom en doe er beetje bij beetje het kokende water bij. Roer er met een vork doorheen want het water is kokend heet. Als het water een beetje is afgekoeld kan je gaan kneden. Doe dit ongeveer 8 minuten en leg het daarna voor 30 minuten te rusten in de kom met een natte doek er overheen. Kneed het deeg vervolgens nogmaals zo’n 5 minuten en maak een rol van het deeg ter grootte van een A4-tje. Snijd in 30 plakjes.

Doe een beetje sesamolie op een schoteltje en pak 2 plakjes. Doe er wat olie tussen en plak ze op elkaar en rol het pakketje met een deegroller uit tot een pannenkoekje met een doorsnede van zo’n 15 centimeter. Bak het pannenkoekje in een goed opgewarmde koekenpan met een dikke bodem. Ik gebruik een speciale pan die niet hoeft te worden ingevet. Houd goed in de gaten want ze zijn maar zo klaar. Als het goed is bollen ze een beetje op en kleuren ze een beetje bruin. Herhaal dit voor de overige plakjes. Dit is echt productie draaien: rollen, bakken, rollen, bakken….

Zoals gezegd heerlijk bij de Masala kip maar ook als wrap met groenten of pekingeend met een zuurtje van wortel en bosui…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s