recepten, restaurant
Een reactie plaatsen

Experimenteren met wortelijs

Afgelopen zaterdag hebben we heerlijk bij Tribeca in Heeze gegeten. Van tevoren had de keukenbrigade natuurlijk mijn dieet ontvangen en dat pakte geweldig uit! Heel verrassend was het wortelijs in een hartig gerecht. In nagerechten kom je het wel vaker tegen maar dit geeft dus een heerlijke saus als het smelt. Heel erg leuk want sauzen maken en bedenken is een lastige met een histamine-intolerantie. Ook nagerechten zijn niet eenvoudig en ik voelde me dan ook verwend met een heuse proeverij. In één van mijn nagerechten zat nogmaals wortelijs en het was als een waar kunstwerkje opgemaakt met knapperige rijstkoekjes, fudgecake en wortelsliertjes!

IMG_0748

Het heeft me gestimuleerd om zelf ook eens wortelijs te maken en, omdat ik wortel, appel en gember zo’n lekkere combinatie vind, en ik dit dus heel toevallig ook allemaal op deze maandagavond in huis had, ben ik daarmee aan de slag gegaan. Ik vind het sowieso leuk om  iets te bedenken met de ingrediënten die ik in huis heb, het is een soort van sport, of om in masterchef-termen te spreken, een inventiviteitsproef…

Ingrediënten: 1 winterwortel, halve appel, stukje geschilde gember, 100 ml. appelsap, 400 ml kokosmelk, 2 eierdooiers, 2 eetlepels basterdsuiker en 1 theelepel maizena.

Begin met de kokosmelk volgens bijgaande link en zet apart. Kook de appel, de winterwortel en gember in de appelsap en pureer tot een fijne massa. Vermeng de eierdooiers met de suiker en de maizena. Verwarm de kokosmelk en doe dit bij het eimengsel. Voeg de groente/fruitmassa toe en vermeng goed. Doe in de ijsmachine en laat 40 tot 45 minuten ‘draaien’. Gelijk eten is het lekkerst maar het kan ook heel goed in de diepvries worden bewaard om dus op een ander moment bij een hartig gerecht te laten smelten als saus!

img_0764.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s