Gewoon goed voor iedereen

Ik ben begonnen met het optekenen van gerechten omdat veel mensen het extreem lastig vinden om voor mij te koken en zelfs bang zijn om foutjes te maken vanwege de eventuele consequenties voor mijn gezondheid. Heel vaak wordt er voor mij iets speciaals gemaakt en eet de rest van het gezelschap iets anders. Heel omslachtig en eigenlijk niet altijd nodig. Het gaat er uiteindelijk om dat het eten goed is, gezond en smaakt, en wel voor iedereen! Een histamine-beperkt dieet kan heel lekker zijn. Juist de puurheid van de ingrediënten valt op. Daar kwam ook mijn zoon achter die zijn kaak heeft gebroken. Hij kon alleen maar vloeibaar voedsel tot zich nemen en was zeer verrast toen ik hem vertelde dat de soep, waarvan ik al heel wat pannen voor hem heb gemaakt, volgens een histamine-arm-dieet is bereid. Deze erwten-venkelsoep vindt hij nota bene lekker.

2013_09_09 068

Een Londens toprestaurant serveert al maanden een geheel gluten- en lactosevrij menu, zonder dat gasten dit wisten. 

Dit bericht zag ik op nu.nl in het weekend van 14 november en is afkomstig uit de evening standard. De chef van restaurant Indigo, Dominic Teague, besloot een lunch en diner menu te ontwikkelen dat volledig vrij is van gluten en lactose. Het viel geen enkele gast op.

Teague merkte dat de afgelopen tijd de vraag naar deze dieetwensen in restaurants enorm is gestegen, zegt hij tegen de krant.  “Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het is om uit eten te gaan als je bepaalde allergieën hebt. Mijn vrouw heeft een glutenintolerantie en mijn moeder kan niet tegen lactose”, aldus Teague. “Het eten moet gewoon goed smaken, voor iedereen.”