recepten
Een reactie plaatsen

Broccolisoep met geitenkaas en croutons

Bijna iedere zaterdag ga ik naar de duurzame markt. Om geitenkaas te kopen omdat het de enige plaats is waar je echt jonge geitenkaas kunt krijgen. In supermarkten en speciaalzaken is over het algemeen de jongste soort jongbelegen en dat is voor mij te oud, teveel biogene aminen oftewel teveel gerijpt.

De gerechten waar geitenkaas in zit, maak ik met geitenkaas van de Saanenhof in Heeze. De naam Saanenhof komt van het ras van de geiten: Saanen. Dagelijks wordt op deze boerderij rauwe melkse kaas gemaakt die die dag beschikbaar is, zomer en winter dus de hoeveelheid fluctueert met de jaargetijden.

voor 4 personen:

1 liter water, 1,5 theelepels zout, 2 takjes rozemarijn, handje verse tijm, 3 blaadjes salie, 100 gram bospeen aan stukjes gesneden, half bosje bosui aan ringen gesneden, 1 kg. broccoliroosjes

voor de garnering: 100 gram verse geitenkaas, pijnboompitjes, oud brood, bieslook

Begin met het opzetten van de bouillon. Doe het water, het zout, de rozemarijn, tijm en salie met de wortel en bosui in een pan. De stronken van de broccoli mogen er ook bij.  Laat een uur zachtjes doorkoken.  Giet de bouillon door een zeef en doe 800 ml in een pan. De bouillon kan ook van tevoren worden gemaakt en bewaard worden in de koelkast.

Snijd en was de brocolli in roosjes en doe deze bij de bouillon. Laat ze in 8 minuten gaar worden.

Smeer het brood in met een beetje olijfolie, zout en majoraan. Rooster het brood in ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en snijd in kleine blokjes.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Verdeel de soep over 4 borden en garneer ieder bord met de verse geitenkaas, bieslook, croutons en geroosterde pijnboompitjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s