recepten
Reacties 5

Risotto met asperges en kabeljauw

Dit gerecht is bij ons in huis een enorme topper en staat dan ook regelmatig op het menu. Het kan ook heel goed zonder vis worden gegeten maar de kabeljauw geeft het gerecht wel net iets extra’s.

voor 2 personen: 

voor een halve liter bouillon: 750 ml. water, 1 theelepel zout, een half bosje bosui, 100 gram bospeen, een half bosje bleekselderij, een halve rode peper

voor de risotto: 200 gram goede risottorijst, b.v. carnaroli, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel gehakte rode ui, 100 gram zeer fijne diepvrieserwten, 150 gram groene aspergepunten, tijm, 30 gram geraspte jonge geitenkaas, 2 moten verse of diepvries kabeljauw, zout, olijfolie om in te bakken, geraspte citroenschil

Doe de ingredienten voor de bouillon in een pan en laat een uurtje zachtjes doorkoken. Schenk de bouillon door een zeef en bewaar het vocht.  Zet een pan met stevige bodem (bijvoorbeeld een tajinepan,)op de warmtebron en doe een beetje olijfolie in de pan. Fruit het fijngesneden knoflookteentje en de ui. Voeg de erwten toe en laat even meesudderen. Doe de rijst erbij en zorg dat om ieder korreltje een beetje olie zit. Voeg nu steeds een beetje bouillon toe en schud de pan of roer heel voorzichtig om de korrels niet te beschadigen.  Als het vocht is opgenomen doe je er weer een beetje bouillon bij. Voeg na een kwartier de in delen gesneden asperges toe en de tijm naar smaak. Laat nog een kwartier doorsudderen. Steeds bouillon blijven toevoegen. Zorg dat er voldoende vocht in de pan blijft, anders brandt het aan.

Laat ondertussen in een koekepan wat olijfolie goed heet worden.  Doe wat zout op de kabeljauwfilets en bak ze om en om in ongeveer 6 minuten mooi bruin.

Doe tenslotte de geraspte kaas bij de risotto en meng het door de massa. Dien op op een mooi pastabord en leg de gebakken kabeljauw bovenop de risotto.  Garneer met de geraspte citroenschil. Serveer met wat geraspte kaas.

Voor de liefhebber: Een half glaasje witte wijn (sauvignon blanc) door de risotto is ook lekker. Deze als eerste bij de rijst voegen, daarna beetje voor beetje de bouillon.

5 reacties

  1. Pingback: Pietermannen | lovefoodculture

  2. Pingback: Pla Manao van bhetki of zeebaars | lovefoodculture

  3. Pingback: Japanse noodle soep: Ramen | lovefoodculture

  4. Pingback: Quinoa-risotto met eend | lovefoodculture

  5. Pingback: Broodje kippenragout | lovefoodculture

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s