recepten
Een reactie plaatsen

Kwarktaart met mango en limoen

Zoetigheid is altijd lastig maar soms zo lekker. In koekjes of taartbodems zit vaak vanille of kaneel en daar reageer ik heel sterk op. Taart kopen, zelfs bij een goeie bakker,  is dan ook geen optie. Zelf maken dus. Deze kwarktaart heb ik ondertussen in heel veel variaties gemaakt, mango is en blijft echt favoriet. Niet alleen van mij…

voor de bodem: 160 gram bloem, 5 eetlepels basterdsuiker, 100 gram margarine of roomboter, snufje zout

voor de taartvulling: 450 gram kwark, 60 gram suiker, 250 ml. slagroom, geraspte schil van een limoen, sap van een limoen, 1 eetlepel suiker, 1 mango, gepureerd, 6 blaadjes gelatine

voor de garnering:  mangoblokjes, limoenrasp

Doe de ingredienten voor de bodem in een schaal en meng door elkaar. Niet te lang, dan wordt het plakkerig. Bekleed een bodem van ongeveer 24 cm. doorsnede met het deeg . Leg er bakpapier en een ovenschaal op zodat de bodem plat blijft. Bak de bodem in 20 minuten gaar in een oven op 160 graden en laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker en voeg vervolgens de geraspte schil van een limoen toe. Voeg dit toe aan de kwark.

Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.

Verwarm de gepureerde mango met het sap van de limoen en de suiker en haal van het vuur.  Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer totdat de gelatine volledig is opgelost.  Voeg toe aan het kwarkmengsel en stort op de taartbodem.  Dek de taart af met vershoudfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast.

Garneer voor gebruik met de aan blokjes gesneden mango en de limoenrasp. Voorheen smolt ik hele donkere chocolade omdat ik dacht dat dat safe was.  Volgens een bonbonmaker die ik onlangs sprak zit daar toch een minimale hoeveelheid vanille-extracten in dus dat risico neem ik liever niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s