recepten, tea/food-pairing
Een reactie plaatsen

Courgette/Mais-fritters met Dong Ding oolong

Ik ben continu op zoek naar nieuwe gerechten en ook steeds meer op basis van groenten. Deze keer echt iets zonnigs want het weer is eindelijk omgeslagen!

Ingrediënten: 1 courgette, 1theelepel zeezout, 1 teen knoflook, geraspte schil van een halve citroen, 50 gram kikkererwtenmeel, 50 gram boekweitmeel, 1,5 theelepel bakpoeder, 140 gram mais uit blik, 1 eetlepel tijm, plantaardige olie zoals olijfolie of koolzaadolie om in te bakken.

Rasp de courgette en doe in een kom met het zout zodat het vocht eruit trekt. Doe dit niet weg. Roer het bakmeel door de bloem en doe dit bij de courgette. Doe dat ook met de overige ingrediënten en maak op smaak met de tijm. Het moet nu een dikke pap zijn. Afhankelijk van de courgette kan het mengsel te dik zijn of juist te dun. In het eerste geval een beetje water erbij doen, en als het te nat is een beetje kikkererwtenmeel. Verhit de olie in een pan. Voor een goed resultaat moet de bodem echt met een laagje olie bedekt zijn. Verdeel wat hoopjes in de pan en plet tot platte schijven. Bak niet te heet totdat de onderkant bruin en gaar is. Dit duurt een paar minuten. Keer om en doe hetzelfde met de andere kant.

Wij vonden het lekker met wat rucola en een sausje van Griekse yoghurt met Kaapse knoflook, wasabi-wortel en een beetje limoen. Als je vegan mayo gebruikt, is het helemaal vegan. Kan ik helaas niet eten met mijn histamine intolerantie vanwege de toevoegingen die je erbij krijgt…

Ik heb er een Taiwanese Dong Ding oolong bij gedaan (6 gram/ 95 graden/ 2 minuten, Spa blauw). Deze thee is licht geroosterd en doet het daardoor prachtig bij het volle van de gebakken fritter. De thee wordt door het gerecht heel erg vol en zoet, zo ontzettend bijzonder en lekker wat er gebeurt door deze combinatie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s