recepten, tea/food-pairing
Een reactie plaatsen

Rozemarijn focaccia met Anji Bai Chai

Een heerlijk fluffy brood rozemarijn en zeezout.Een recept van mijn dochter die het met de hand moet kneden. Ik heb gelukkig de beschikking over een broodbakmachine met een deegstand waarin ik ook altijd mijn pizzadeeg maak.

ingrediënten: 500 gram bloem, 7 gram gist (1 zakje), 10 gram zeezout, 1 theelepel suiker, 1 eetlepel azijn, 325 ml water en 25 ml olijfolie en nog zo’n 50-75 ml olijfolie om er later overheen te sprenkelen, verse of gedroogde rozemarijn.

Doe deze ingrediënten in de bak van de broodmachine en programmeer het deegprogramma. Dat duurt 45 minuten. Leg het deeg vervolgens op een bakplaat en druk er met je vinger de kenmerkende gaatjes in en besprenkel het brood met een beetje water en overvloedig met olijfolie en rozemarijn. Laat 1,5 uur rusten op kamertemperatuur. Bak het brood af in 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden Celsius.

Wij hebben het ’s avonds gegeten bij de soep en de volgende dag het restje als tosti bij de lunch met mozzarella en zelfgemaakte pesto

Om een beetje frissigheid in te brengen heb ik het focaccia-brood gepaird met een Anji Bai Chai. Hoewel Bai in het Chinees wit betekent, is dit toch echt een groene thee. En wat voor één. Deze is hier al snel tot een favoriet gebombardeerd. De thee heeft prachtige lange, groene bladeren en is zacht, zoet en superverfijnd met smaken als citroen en noten. Het vult bij wijze van spreken het fluffy brood. Heel goed ook bij het pittige van de pesto. Het doet de limoen naar voren komen. De thee heb ik gezet op 80 graden, 6 gram theeblaadjes op 500 ml spa blauw water, en 2 minuten trektijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s