recepten
Reactie 1

Vruchtentaartjes

Even iets feestelijks, er is altijd wel een goede reden te bedenken om deze vrolijke, kleurrijke gebakjes te maken. Deze minitaartjes zijn supermakkelijk te maken, aan te passen naar ieders wens, zien er leuk uit en zijn ook nog eens heel erg lekker!

Ingrediënten voor 6 kleine vormpjes: 120 gram roomboter, 200 gram bloem, 100 gram suiker, een eigeel en een snufje zout.

Voor de pudding: 5 eigeel, 500 ml kokosmelk, 2 citroenstengels, 100 gram suiker, 35 gram bloem en, als je er deze leuke groene kleur aan wilt geven, een flinke theelepel matcha thee.

Voor de topping: lekker zomerfruit zoals blauwe bessen, frambozen, perzik, etc. Check de lijst. Beter, check je eigen lijst want de toegestane ingrediënten zijn voor iedereen weer net een beetje anders…

Doe de ingrediënten voor het deeg in een schaal en kneed totdat het een mooie bal is. Leg zo’n 30 minuten afgedekt in de koelkast.

Maak ondertussen de pudding. Laat de kokosmelk met de gekneusde sereh rustig opwarmen totdat het kookt. Scheid ondertussen de eigelen van de eiwitten en doe in een aparte schaal. Doe de suiker bij en eigeel en klop luchtig. Spatel de gezeefde bloem erdoor. Doe een gedeelte van de warme kokosmelk erbij en zorg dat het een mooie gladde massa wordt. Doe er nog een  gedeelte bij en klop het weer zacht. Doe nu deze gladde massa bij de rest van de kokosmelk op het vuur. Laat 5 tot 10 minuten rustig doorkoken onder af en toe doorkloppen. Het moet een mooie, lobbige massa worden. Haal van de warmtebron af en vis sereh eruit. Klop het af en toe door, anders ontstaat een vel op de vla. Dek af en laat verder afkoelen in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de vormpjes en prik een paar gaatjes in de bodem tegen het bubbelen van het deeg. Ik gebruik kleine vormpjes die niet hoeven te worden ingevet en waarvan je de bodem kunt uitdrukken. Erg vriendelijk in het gebruik. Bak de bodems in een 15 tot 20 minuten lichtbruin. Dit is vanzelfsprekend afhankelijk van je eigen oven. Laat ze afkoelen.

Was het fruit dat je gaat gebruiken en als de taartvormpjes en de pudding zijn afgekoeld, kan het samenstellen beginnen. Haal de bodempjes uit de vormpjes en doe de pudding erop, beleg met het zachte fruit naar keuze en smullen maar. Succes verzekerd!

1 reactie

  1. Pingback: Tea/food-pairing | lovefoodculture

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s