recepten, tea/food-pairing
Een reactie plaatsen

Ice tea met rozenbloesem

Een heerlijke koele zomerdrank is deze ice tea gemaakt van groene thee met gedroogde rozenbloesem. Heel simpel en verfrissend. Zoetig en toch zonder toevoeging van suiker. Door die rozenbloesem dus, gevonden in een Chinese supermarkt.

Ingrediënten: 6 gram groene gunpowder thee, 4 gram rozenbloesem, dat zijn er ongeveer 10, een halve limoen in plakjes en een liter koud water.

Gunpowder thee is een groene theesoort die aan haar naam komt door dat de grijs-groene balletjes of parels van opgerolde bladeren lijken op buskruit voor kanonnen die in de 18e eeuw werden gebruikt. In heet water rollen de balletjes uit tot bladeren. Hoe compacter de parel, hoe hoger de kwaliteit. Een beetje glans op de parel is een teken van versheid. Het is één van de bekendste export-theeën van China. Deze gunpowder thee wordt in Marokko gebruikt als basis voor de beroemde Marokkaanse muntthee. Voor mij genoeg reden om deze uit te proberen in mijn icetea.

En hoe simpel dit recept ook is, het vergt wel geduld. Doe de ingrediënten in een waterkaraf. Ik heb van mijn kinderen een hele fijne en mooie karaf voor mijn verjaardag gekregen van het merk Eva Solo die perfect in de koelkastdeur past. Heel erg fijn in het gebruik.

En dan komt het aan op geduld. Laat de karaf met ingrediënten zeker 24 uur trekken in de koelkast. Even spontaan een glaasje ijsthee maken is er dus niet bij maar geloof me, het is de moeite van het plannen en het wachten meer dan waard. Lekker en gezond! Het goede nieuws is dat je koud water kunt blijven opgieten. Net zo lang totdat het te slap wordt. Het blijft uiteindelijk thee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s