recepten
Een reactie plaatsen

Vakantie-sentiment: viscurry

Nu we nog een tijdje langer thuis mogen werken, ben ik uitgebreid aan het koken. Gisteren heb ik telefonisch ons menu doorgenomen met een vriendin die nota bene aan het diëten is. Toch kan ze er echt van genieten, ook door de vakantieverhalen die eraan vastzitten. Mijn gewoonte van op vakantie iets proeven en daarna thuis proberen het na te maken, leeft in deze situatie van gedwongen thuiszijn, weer helemaal op. Niet dat het vervelend is dat thuis zijn. Integendeel, deze tijd van verstilling heeft ook zeker zo zijn voordelen. Ik lees, studeer en verwerk mijn achterstallige foto’s tot fotoboeken. En ook ons eten bereid ik dus met extra aandacht en ik gooi er een beetje vakantiesentiment doorheen. Een viscurry hebben wij gegeten in Kolkata, India, waar ik ook deze foto heb gemaakt in de vroege ochtend op de vismarkt.

Voor 2 personen: Ingrediënten voor de kruidenpasta: 1 groene peper, 2 teentjes knoflook, een geschilde kurkumawortel, en een stuk verse gember van zo’n 3 cm.

overige ingrediënten: 1 eetlepel ghee, 1 gesnipperde ui, 300 ml kokosmelk, 200 gram stevige visfilet, b.v. wijting of zeeduivel, zout, kokosmeel om te binden en limoensap, mango of cashewnoten naar smaak. 

Wrijf alle ingrediënten voor de pasta fijn in een vijzel of vermaal in een foodprocessor.  Verhit de olie in een wok op matig vuur en bak de uitjes zo’n 3 minuten zachtjes aan. Voeg de pasta toe en bak 3- 4 minuten mee. Dit is goede voeding voor het vakantiesentiment want het gaat heerlijk ruiken…

Blus af met de kokosmelk en draai het vuur laag en laat onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes inkoken. Wijting kan je vervolgens prima pocheren in de curry, zo’n 4-5 minuten. Gebruik je zeeduivel bak deze dan even aan in stukken en doe deze dan in de saus. Bind de saus met een beetje kokosmeel totdat je de gewenste dikte hebt voor je saus. Maak op smaak met limoen, mango en/ of cashewnoten naar smaak afhankelijk van wat je verdraagt met betrekking tot een eventuele histamine-intolerantie. Een zoete smaak toevoegen gaat ook prima met een stukje appel of een lepeltje abrikozenjam. Serveer er rijst bij of naturel naan-brood en gestoomde groenten, bijvoorbeeld bloemkool, broccoli of wortelen.

IMG_7269

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s