recepten
Reacties 2

Pasta-pesto: een gouden combinatie uit mijn tuintje

Ik heb sinds kort een proeftuintje. Onze tuin is een chaos en toe aan een grote beurt. Het prachtige weer van de afgelopen maand heeft daar ook aan bijgedragen. Om uit te proberen wat diverse gewassen doen, hoe ze groeien en om te zien hoeveel ruimte we nodig hebben voor een moestuintje, hebben we een bak gebouwd van 1,2 vierkante meter. Klein maar fijn, onderverdeeld in kleine vakjes gevuld met sla, pepertjes, een theeplantje, basilicum, courgette, rucola, snijbiet, Thaise basilicum, worteltjes, paksoi en chinese kool. Wat heb ik zoal geleerd? Dat de pepertjes heerlijk pittig zijn, zo anders dan die van de groenteboer of van de supermarkt en ik pluk ze direct voor gebruik, verser dan vers en onbespoten. Zo lekker!

 

En courgettes nemen heel veel ruimte in. De plant geeft dan wel weer prachtige bloemen en een geweldige oogst! We eten al weken courgette-spaghetti, courgettesoep en mijn favoriete pizza maar nu dan met gegrilde courgette-plakken…

IMG_2470

Ook de basilicum is als een malle gegroeid en daar heb ik een heerlijke pesto van gemaakt die weer goed combineert met de courgettes. Het is lekker door de spaghetti, door de soep en een beetje pesto gemengd door de geitenkwark of crèmekaas geeft een heerlijk dipje voor bij de borrel.

ingrediënten voor de pesto: 50 gram basilicumblaadjes, 90 gram jonge geitenkaas, 30 gram pijnboompitten, 1 pepertje, 1 knoflookteentje, wat zeezout, 80 ml. olijfolie en 2 eetlepels limoensap.

Maak het pepertje, de knoflook en het zout fijn met een staafmixer. Doe er de basilicumblaadjes bij en maak ze ook fijn. Vervolgens de pijnboompitten en dan de geitenkaas. Doe er dan beetje bij beetje de olijfolie bij tot een mooie gladde substantie ontstaat. Maak op smaak met de limoensap en eventueel nog een beetje zout.

Om bovenstaande pasta pesto-gerecht af te maken, heb ik biologische speltpasta gebruikt en 2 pietermannetjes in een beetje bloem met zout  gewenteld en gebakken in geitenghee. Garneren met een beetje rucola en genieten maar!

2 reacties

  1. Pingback: Nepalese momo of dumpling | lovefoodculture

  2. Pingback: Rozemarijn focaccia met Anji Bai Chai | lovefoodculture

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s