food, recepten
Een reactie plaatsen

Lievelingseten

Ik krijg er nooit genoeg van…  Pizza is ontegenzeglijk mijn lievelingseten. Je kunt er dan ook eindeloos mee variëren. Ik heb zoals eerder vermeld de  ‘pizza express Napoli’ pizza-oven van Ferrari. Deze heeft een echte steen die wel 400 graden warm wordt, van alle kanten verwarmt en in nog geen 5 minuten een lekkere pizza op tafel zet. De voorbereiding vergt iets meer tijd.

ik heb altijd een voorraad pizzadeegbolletjes in de diepvries liggen. Makkelijk voor onverwacht bezoek en vanzelfsprekend ook voor onszelf.

voor 5 a 6  pizzabodems: 450 gram pizzabloem ‘tipo 00’, 280 ml. water, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels suiker, 1 theelepel zeezout, 1 theelepel gedroogde gist

Doe de ingrediënten in een broodbakmachine en laat deze draaien op een programma van 45 minuten. Maak er 6 bolletjes van en laat ze afgedekt nog een uurtje rijzen. Nu zijn ze klaar voor gebruik. Rek het deeg langzaam uit. In principe heb je geen deegrol nodig. Gewoon een beetje ronddraaien en dunner laten worden en vervolgens op een bebloemde pizzaplaat leggen.

Dan het beleg! Een tijdje terug had ik in Londen een pizza met gekarameliseerde uitjes gegeten. Ik heb zelden zoiets lekkers op een pizza gegeten. De zachtzoete smaak voegt echt iets toe. Daarom heb ik het geprobeerd na te maken in mijn geweldige, pas gekregen, nieuwe sauspan die gelijkmatig verwarmd en goed laat sudderen.

Ingrediënten voor de gekarameliseerde uien: 2 grote uien, in ringen gesneden, 1 eetlepel olie, 20 gram roomboter, beetje balsamico-azijn en zout naar smaak en een eetlepel ahornsiroop.

Om mijn favoriete pizza compleet te maken , is verder nodig een lekker bolletje buffelmozzarella, gegrilde aubergineplakken, een rood pepertje en een paar blaadjes basilicum en rucola.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s