recepten
Een reactie plaatsen

Japanse noodle soep: Ramen

Vanwege de bouillon of soep die wordt gebruikt, lukt het mij met een histamine-intolerantie nooit om een lekkere bak noodle soep buiten de deur te eten. In Tokyo, waar we een paar jaar geleden op vakantie waren, stonden de mensen in de rij voor een specifiek Ramen-restaurantje en ook in Nederland lijkt ze als paddestoelen uit de grond te schieten. Tijd dus om dit gerecht uit te proberen,  op mijn familie wel te verstaan, want zij hebben toentertijd de originele geproefd. Voor mij is het nieuw. En het gaat me natuurlijk nooit lukken om die echte na te maken maar ik probeer het te benaderen. Ik heb mij gebruikelijke groentebouillon gebruikt maar een stuk gember en wat schijfjes rode peper laten meetrekken voor een Aziatisch tintje.

Ingrediënten voor 2 personen: 90 gram Ramen, groentebouillon, aangevuld met een stukje geschilde gember van ongeveer 3 cm. en rode peperringetjes van een halve pepertje,  een halve fijngesneden winterwortel, 100 gram taugé, een half blok tofu, 2 stengels bosui en 1 blad nori. 

2016_08_05 Japan 0085Kook de Ramen volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water.  Zet apart. Snijd de wortel in fijne reepjes, was de taugé en blancheer kort in kokend water. Snijd de tofu in hapklare brokjes en de bosui in ringetjes.

Verdeel alle ingrediënten over 2 borden en overgiet met de bouillon. Strooi de bosui ringetjes erover en, als finishing touch, ook het fijngescheurde nori-blad.

 

Je kunt natuurlijk met alle mogelijke groenten variëren. Voor diegenen die geen last hebben van histamine kan er nog een gekookt ei worden toegevoegd en een beetje Japanse sojasaus om de soep op smaak te maken. O ja, en slurpen om te laten horen dat je geniet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s