recepten
Een reactie plaatsen

Vegetarische nasi goreng van bloemkoolrijst

Afgelopen weekend kreeg ik een vriendin te eten met een soms ingewikkeld dieet. Ik heb haar gevraagd wat ze niet eet en ben op basis daarvan aan de slag gegaan. Aangezien ze van Aziatische smaken houdt maar met haar gewicht worstelt, heb ik de koolhydraten vervangen door bloemkoolrijst. Ik doe dit vaker om een lekkere dosis groenten te eten. Je kan hier zelfs de notoire rijst-eter mee voor de gek houden want het valt niet eens op dat er geen rijst inzit. De smaak van bloemkool is neutraal en door de overige verse ingrediënten wordt het een echte nasi goreng. Deze versie  is histamine-arm, vegetarisch en koolhydraatvrij.

Nog een bijkomend voordeel: doordat je alles kunt voorbereiden, ben je op het moment suprême maar 5 minuten bezig. Het snijwerk is het meeste werk en het assembleren in de wok een fluitje van een cent!

img_1858.jpg

Ingrediënten: een halve bloemkool, een half blok tofu, een knoflookteentje, rood pepertje, stukje gember, sjalotje, groenten, bijvoorbeeld wortel, prei, broccoli of paksoi, sesamolie,  1 eetlepel kokosbloesemsuiker en limoensap naar smaak. En, lekker om mee af te maken, een paar aan ringen gesneden bosuitjes, gebakken uitjes en emping. 

Snijd de knoflook, het pepertje, de gember en het sjalotje fijn. Vervolgens de groenten in zo’n formaat dat het fijn eet met stokjes, mijn hobby. Snijd de tofu in blokjes en marineer in twee eetlepels sesamolie met een beetje zout. Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en snijd het fijn. Alles gekoeld wegzetten tot het wokmomentje.

Verwarm een eetlepel olie, bijvoorbeeld van koolzaad, en fruit de knoflook, het pepertje, de gember en het sjalotje snel aan. Doe er de tofu bij en roerbak mee op hoog vuur. Dan de groenten erbij doen en afblussen met wat limoensap en op smaak brengen met de kokossuiker. De bloemkoolrijst erbij doen en het geheel goed mengen. Opdienen in leuke kommetjes en gelijk opeten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s