recepten
Een reactie plaatsen

Histamine-vriendelijk ontbijten

Heel vaak krijg ik de vraag over wat ik nu eigenlijk ontbijt met een histamine-intolerantie. Ik kan je verzekeren dat er heel veel mogelijk is, tenminste wat mij betreft en thuis, als je het zelf kunt bereiden. Eén van mijn favoriete ontbijtgerechten is havermoutpap met blauwe bessen. Ik maak het met water omdat melk me zwaar valt. Mijn 23andme-profiel laat een aanleg voor lactose-intolerantie zien dus dat is daarmee op zijn plaats gevallen. Melkproducten, dus ook allerlei yoghurtsoorten, zijn voor mij goed te doen, mits met mate gebruikt.

Ook heel lekker en simpel is een bakje met Griekse yoghurt of skyr met blauwe bessen en frambozen. Een beetje maple siroop oftewel ahornsiroop erover en het is helemaal top. Een goed begin van de dag!

Buiten de deur ontbijten, bijvoorbeeld op reis, is iets ingewikkelder. Ik heb dan al snel de neiging om lekker veilig naar de eerste de beste Starbucks te lopen voor een havermoutpap met honing. Tijdens een weekendje Londen had ik laatst echter een heerlijk ontbijt in het Wolseley, de oude Bentley-garage. Deze locatie werd aangeraden door time to momo, de vernieuwde 100%-reisgids met leuke wandelingen door de stad. In eerste instantie wilde ik hier toch weggaan omdat ik het gevoel had dat het niet ging lukken, totdat ik mijn buurman een mashed avocado zag eten (met nog van alles aan kruiden en saus erbij). Ik heb gevraagd of ze het ‘van alles‘ wilden weglaten en heb vervolgens genoten van de Engelse sfeer en van een heerlijke volkoren toast met pure avocado.

HipstamaticPhoto-546516655.099207En, omdat de avocado goed beviel en een veilige keuze bleek te zijn, heb ik het elders ook nog een keer als lunch gegeten in een sandwich gecombineerd met mozzarella. Kan volgens mij ook prima als ontbijt!

IMG_1458

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s