culture, inspiratie
Een reactie plaatsen

Tea: health, beauty & longevity

In Beijing wil ik graag meer leren over thee. Daarom ga ik, voordat ik de Mǎliándào- tea market bezoek waar weinig toeristen komen, eerst naar een theehuis om meer te weten te komen over de verschillende theesoorten. Ik kom terecht bij een door de overheid gerund theehuis bij de temple of heaven. 

L1070668

Het is leuk om de uitleg te horen over de verschillende soorten. Groene thee is voor de zomer, geeft warmte af en jasmijn is voor de winter. Dat is ook kantoorthee, goed voor de hersenen, denk eraan om de blaadjes niet weg te gooien, deze zijn goed te gebruiken als je moe bent na uren achter de computer te hebben gezeten. Leg ze op je oogleden, dat verfrist enorm. Thee drink je met pinda’s, en de temperatuur van het water is cruciaal, maar dat wist ik al. Kopjes, potjes en hulpstukken worden goed, dat wil zeggen met veel water en op de juiste temperatuur, nat gemaakt. De Oolong thee die wat harder van smaak is, wordt gezoet met rozenknopjes.  Ik heb een busje meegenomen omdat je er alle soorten thee zoeter mee kunt maken. Tenslotte is het belangrijk om je kopje in 3 slokjes leeg te drinken, dat is goed voor je health, beauty & longevity!!

Met deze kennis ga ik naar de Mǎliándào-markt. Dit is de grootste theemarkt in Noord-China en je kunt er theesoorten uit het hele land vinden, zoals Groene thee, Pu Er en Oolong. Er zijn honderden theewinkels en de prijzen zijn een stuk lager dan in de toeristengebieden, een klein pakje kopen is dan wel weer geen optie.

L1070678L1070679

Leuke, niet-geverifieerde, weetjes over theesoorten….

Ginseng Oolong thee geeft een bijzondere smaak af en er wordt gezegd dat het goed is voor het geheugen, je energie geeft en dat het de nieren schoonspoelt;

Door het drinken van Pu Er-thee zou je gewicht kwijt raken. Het vermindert een hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte. Let op, Pu Er-thee wordt lang bewaard, is gefermenteerd en bevat dus veel histamine. Houdt het, bij een histamine-intolerantie, bij het drinken van jonge Pu Er-thee;

Jasmijnthee houd je dus warm in de winter en en gaat bovendien vermoeide ogen tegen. Doe het in je hoofdkussen en je slaapt beter en hoofdpijn verdwijnt;

Groene thee zorgt voor het verdrijven van de warmte in de zomer, voor een helder hoofd en spoelt ook nog eens je lijf schoon;

Tenslotte is thee met fruit goed voor de spijsvertering.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s