recepten
Een reactie plaatsen

Snelle lunch: broodje carpaccio

Regelmatig komt mijn nichtje lunchen, ze woont in de buurt. En hoewel het toch nog wel een half uurtje fietsen is, doet ze dat het liefst, weer of geen weer, want het is lekker verfrissend na school of stage en tegelijkertijd lekker sportief. Deze keer kwam ze als een verzopen katje aan. Op het moment dat ze thuis was vertrokken, was het droog, maar ja, niks zo veranderlijk als het weer, zelfs op deze korte afstand. Snel een droge broek gepakt en die van haar te drogen gehangen. Na de gezellige lunch was deze weer droog en brak het zonnetje gelukkig weer door.

Ze is ook een dankbaar proefkonijn voor nieuwe uitprobeersels zoals eerder de pittige pompoensoep. Deze keer was ik nogal druk maar had toch wat lekkers bedacht dat snel te maken is, namelijk een broodje carpaccio met vlees van de plaatselijke keurslager. Die snijdt de ossenhaas in dunne plakjes en dat wordt zodanig verpakt dat het ook mooi uit de verpakking komt. Altijd handig om in huis te hebben. Slechts een kwestie van uit de diepvries halen, ontdooien en mooi opmaken. Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn…

Ingrediënten: versgebakken broodjes, dun gesneden ossenhaas, rucola, geroosterde pijnboompitjes, zachte geitenkaas, verse vijgen en een beetje zout, olijfolie en balsamico naar smaak. 

Mijn nichtje had als finishing touch een beetje geraspte parmezaanse kaas over haar carpaccio, die is ernstig gerijpt, maar geeft voor de liefhebber een lekkere umami-smaak. Deze kaas kan door iemand met een histamine-intolerantie beter worden gemeden. Vandaar voor mij de zachte, jonge geitenkaas. Ook erg lekker!

En hondje Rosa is dus altijd opgetogen als ze komt want dat betekent over het algemeen een extra wandeling!

IMG_3755

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s