recepten, restaurant
Een reactie plaatsen

Het betere Zwitserlandgevoel: rösti op herhaling

Nog een keertje rösti maar nu met zoete aardappel en uit de oven in plaats van uit de pan. Gewoon, omdat het zo lekker is en dit gerecht voor mij het echte Zwitserse vakantiegevoel doet herleven. Het roept mooie herinneringen op, van buiten leven,  prachtige sneeuw, veel sneeuw dit jaar, fanatiek spelletjes spelen en er heerlijk met de hele extended familie op uit zijn. In ons favoriete restaurant ‘chez vrony‘, waar je zowel snow-boardend, skiënd als lopend kunt komen, heb ik weer een heerlijke rösti gegeten, het nationale gerecht, histamine-arm bereid dus helemaal fijn. Boven op een berg, buiten op een terrasje in een t-shirtje, lachend naar de zon: het ultieme genieten!

Ingrediënten voor 2 personen: een zoete aardappel, uitje, zout, 100 gram geitenkaas, een handje rucola en groenten om de rösti mee te beleggen zoals peultjes, wortel, courgette, geroosterde little gemsla, asperges of mini-mais.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Vermeng de ui, de zachte geitenkaas, zout naar smaak en de rucola. Schil de zoete aardappel en rasp fijn. Dat is een aardige work-out als je een handrasp gebruikt zoals ik. Wikkel de geraspte zoete aardappel in een schone theedoek of kaasdoek om het overtollige vocht te verwijderen.

Voeg de aardappel toe aan het kaas/groente- mengsel. Doe in een ovenschaal of leg op een bakplaat met bakpapier. Hoe dikker de koek hoe langer het moet bakken om gaar te worden. Dat is afhankelijk van je oven en dus een kwestie van in de gaten houden. Bij mij duurt het zo’n 25 minuten bij een dikte van ongeveer 1 centimeter. Stoom ondertussen de groenten waarmee je je rösti wilt beleggen.Ook lekker om de laatste 5 minuten nog een beetje geitenkaas over de rösti te laten smelten. Als de rösti mooi bruin is, kan deze uit de oven worden gehaald en worden belegd met de gestoomde groenten. Lang leve het vakantiegevoel!!

IMG_0572

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s