recepten
Reactie 1

Groente van het seizoen: verse boerenkool

Eerlijkheid gebied me te vertellen dat ook ik niet altijd mijn histamine onder controle heb. Afgelopen vrijdag ging het helemaal mis en zat ik onder de uitslag en was opgezet. Ik had het gevoel alsof mijn adem niet binnenkwam en was bekaf. Dat heeft dus een  paar ‘gedwongen’ rustige dagen opgeleverd. Dat was me lang niet overkomen. Ik kan niet echt de vinger op de zere plek leggen. Mogelijk heb ik teveel en te vaak kruiden gebruikt. Zoals je hebt kunnen lezen, zijn Thaise kruiden nogal populair geweest de laatste tijd. Ben ik gewoon heel dol op. Het ging lang goed maar het zou kunnen dat mijn emmertje daarvan overvol is geraakt. Tijd dus om weer een beetje beter op te letten. En dan zijn seizoensgroenten ‘van dicht bij huis’ een uitkomst. Vers van het land en weinig of geen transport. Boerenkool bijvoorbeeld.

Om de daad bij het woord te voegen, hebben we op de markt in Den Bosch heerlijke verse boerenkool gekocht. De markt is sowieso een goede graadmeter voor seizoensproducten. Het is het seizoen voor boerenkool en de vorst is er overheen geweest, dat schijnt het nog lekkerder te maken. Het was wel een ongelooflijke berg om te verwerken, dat wel. Eerst hebben we de bladeren goed gewassen en er vervolgens een soort van sigaren van gerold om de hoeveelheid bladeren efficient te kunnen snijden. Daarna hebben we stroken met een hakmes nog een keertje fijner gemaakt. Ik heb een paar porties in de diepvries gedaan en er direct een portie boerenkoolstamppot van gemaakt. Zelden was het zo lekker en zo mooi groen!!!

Volg voor een histamine-arm boerenkoolrecept deze link.

IMG_9029

1 reactie

  1. Henriette zegt

    Chavroux geitenkaas ipv roomkaas.
    Vanavond ga ik het proberen. Behalve het uitje en de roomkaas, want die horen bij mij “don’ts”.

    Boerenkool en cashewnoten zijn voor mij een heerlijke combinatie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s