restaurant
Een reactie plaatsen

Het Gebaar, ook vegetarisch

Zoals eerder toegezegd, een stukje over het restaurant in Antwerpen dat mij opnieuw tot de quinoa heeft gebracht! Daar is zoveel lekkers mee te te maken en ik was in dit geval heel erg verrast door het ook in een nagerecht gepresenteerd te krijgen.

Wij hebben deze zomer op een zonnige dag heerlijk genoten bij het Gebaar, ons favoriete lunchrestaurant in Antwerpen. Toen wij hier, alweer jaren geleden, voor het eerst gingen eten, heeft het team van Roger van Damme mijn histamine-arme dieet volledig uitgeplozen. Ik mocht ter plekke de kaart inzien maar het kwam erop neer dat ik niets te kiezen had want ze hadden, op basis van de voor mij toegestane ingrediënten, iets speciaals in gedachten. En zo verging het me nu (gelukkig) weer. Deze keer was er een vegetarisch maaltijd bereid van heerlijke groene en witte asperges, gegrilde courgette in olijfolie, venkelgroen, prei en puree-toefjes. Daarnaast een sidedish van quinoa, venkel in een dressing van citroen, mirin en bieslook.  Het zag er weer prachtig uit, kunstwerkjes op onze borden.

Tot slot heb ik genoten van het lekkerste nagerecht aller tijden. Gemaakt van gegrilde perzik, mascarpone met koffie en, jawel, een koekje van quinoa. Ik wist niet dat dit kon en wat is het lekker…

IMG_4802

Het was opnieuw totaal anders dan de vorige keren dat ik hier heb gegeten. Het team van het Gebaar is niet alleen heel creatief maar ook nog eens ongelooflijk attent door bij te houden wat ik al eerder heb gegeten. Zo is het iedere keer weer een verrassing. Je begrijpt dat ik een groot fan ben van Roger van Damme en zijn team. Sowieso mezelf overgeven aan de goede zorgen en erop durven vertrouwen, wetende dat het goed is, voelt heel prettig!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s