culture, inspiratie
Een reactie plaatsen

Lekker leven, een beetje ruimer

De mate van last die ik ervaar met betrekking tot mijn histamine-intolerantie is naast voedsel ook onderhevig aan mijn welbevinden. Dit heb ik eerder beschreven met betrekking tot sporten en bewegen. Conditie is dus een belangrijke. Mentale gezondheid is ook iets dat effect heeft op het histamine niveau. Ik heb het dan over stress, bijvoorbeeld door werkdruk, een gevoel van onbehagen met betrekking tot een eventuele volgende carrierestap of problemen in de persoonlijke sfeer.

Lang heb ik met veel plezier gewerkt als HRD-coach en heb mensen geholpen hun drijfveren te benoemen om een volgende stap te kunnen maken. Dat heb ik zelf nu ook eens gedaan. Ik word bijvoorbeeld heel blij van mooie dingen maken, creëren, verhaaltjes en plaatjes maken. In interactie met anderen, want dat is een andere  drijfveer. Het maken van foto’s, verhalen en allerlei andere uitingen op basis van toevallige en niet- toevallige ontmoetingen, reiservaringen en persoonlijke ervaringen, geeft mij veel energie en voldoening. Daarvan wil ik ook hier verslag doen, gewoon omdat ik er blij van word en ik nu eenmaal ook fotograaf ben. Ik fotografeer al jaren onder de naam picturethestory: photography & storytelling. Daarom heb ik op deze site een pagina met deze titel aangemaakt. Ik ben van plan deze te vullen met mijn (lievelings) foto’s, anekdotes en andere, hopelijk, inspirerende berichten. Het gaat dus nog steeds over een ‘lekker leven’ maar dan iets ruimer genomen dan voedsel dat wel of niet kan.

2015_12_01 India 0115

Natuurlijk ga ik door met recepten bedenken, bewerken, met feitjes over ingrediënten en het optekenen van leuke- en minder leuke ervaringen met betrekking tot mijn histamine-intolerantie. Want daarmee omgaan is voor mij een ‘way of life’ en het helpt me scherp te blijven. Ik hoop dat dit voor jou en anderen ook het geval zal zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s