recepten
Een reactie plaatsen

Zomer-eten: vegetarische taartjes

Met het mooie weer, de zon die uitbundig schijnt, krijg ik als vanzelf zin in groente. En met groentetaartjes kan ik me volledig uitleven, alles is mogelijk. Soms maak ik voor één maaltijd verschillende versies in muffinvormpjes en dat op een beetje sla. Voor ieder wat wils. Bovendien simpel en het ziet er nog leuk uit ook.

IMG_3325

Ingrediënten voor 6 mini-quiches: 6 plakjes Koopmans hartige bladerdeeg. Voor de saus: 75 gram jonge geitenkaas, 125 ml. bio creme fraiche, oregano en een snufje zeezout. Voor de vulling zoals hierboven: artisjokharten met een klein rood pepertje en rode ui. Fijngesneden gekookte rode biet met wortel en asperges met een pepertje. 

Ontdooi de plakjes hartige taartdeeg en verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de uien in fijne ringen en bak deze in een beetje olijfolie tot ze zacht en glazig zijn. Dit geeft een lekkere zoetige smaak aan de uien.

Doe de creme fraiche in een schaal. Voeg de aan kleine blokjes gesneden geitenkaas toe, oregano en zout naar smaak. Roer goed door.

Zet drie bakjes klaar voor de 3×2 vullingen: de ui met de artisjok, in kleine ringetjes gesneden pepertje, de aan kleine blokjes gesneden rode biet en de fijngesneden wortel, de schuingesneden groene asperges met een fijngesneden pepertje en eventueel ook wat geglaceerde ui. Doe in ieder groentebakje éénderde van de saus en roer goed door.

Bekleed de siliconen muffinvorm met de plakjes deeg. Insmeren met boter is bij dit materiaal niet nodig. Vul de vormpjes en zet 30 tot 35 minuten in de oven. Laat een beetje afkoelen want dan gaan ze beter uit de vorm. Beetje cress erop voor de kleur en smaak. Deze hartige taartjes kunnen trouwens ook heel goed koud worden gegeten dus ook leuk bij een zomerse borrel want vooraf te maken.

Variatietips: ook lekker met courgettes, broccoli en venkel. Even aangrillen en vermengen met de saus. Eigenlijk is iedere combinatie, afhankelijk van de persoonlijk smaak, mogelijk!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s