recepten
Een reactie plaatsen

Ossenhaas met groente op de teppanyaki

Afgelopen vrijdag liep ik tegen een teppanyaki-plaat aan, in de uitverkoop, nog behoorlijk prijzig maar wel eentje die uit 5 lagen is opgebouwd en op alle warmtebronnen kan worden gebruikt. Best een beetje een impulsieve aankoop maar ik heb er het hele weekend al plezier van gehad en ik word alleen maar enthousiaster. Zaterdag hebben we er zeebaarsfilet op gebakken en gisteren ossenhaas. Zo zacht heb ik beiden nog nooit bereid. Heerlijk! Deze week ga ik ook mijn okonomiyaki hierop maken. Ben benieuwd!

Ingrediënten voor 2 personen: koolzaadolie, 2 stukken ossenhaas, zout, broccoli, aspergepunten, 1/2 rode peper in ringen gesneden, 1 teentje knoflook in fijne plakjes gesneden, sesamolie, klontje boter en een scheutje sake om af te blussen.

Maak de groenten schoon en snijd de broccoli in roosjes en de asperges in stukjes. Kook in 3 minuten beetgaar en spoel direct af met koud water. Droog de groenten op keukenpapier en zet apart.

Verwarm de plaat tot zo’n 200 graden Celsius. Dat is een beetje lastig omdat ik hem op gas gebruik. Op gevoel dus. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is en bestrooi het met een beetje zout.  Bak het vlees rondom aan totdat het mooi bruin is. Haal van de plaat en snijd in dikke plakken.

Bak ondertussen het pepertje en de knoflook aan in een beetje sesamolie en het klontje boter en voeg de groenten toe. Blus af met een scheutje sake en schuif naar een zijkant van de plaat om het warm te houden.

Bak de plakken ossenhaas opnieuw kort, voeg eventueel nog een beetje zout toe naar smaak en snijd in hapklare blokjes. Leg het vlees met de groenten op de bordjes en eet met stokjes! Serveer eventueel met een kommetje witte rijst. Wel zorgen dat de rijst een beetje plakt want anders lukt het echt niet om deze met stokjes te eten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s