restaurant
Een reactie plaatsen

Die Heere Sewentien

Afgelopen vrijdag hebben we heerlijk gegeten bij Die Heere Sewentien in Rosmalen. De recensie in Heerlijk 2017 zegt niets te veel: “Allemachtig wat wordt hier mooi gekookt en wat is de ontvangst en aandacht oprecht en hartelijk …”. Ik kan het alleen maar beamen, zelden zijn we inderdaad ergens op een zo ongedwongen- maar professionele wijze ontvangen. We voelen ons heel erg welkom en verheugen ons op wat komen gaat.

Van tevoren heb ik mijn dieet toegestuurd en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Aan tafel vertelt gastvrouw Barbara dat ze wel eens overvallen is geweest door iemand met een dieet die ter plekke aangaf, op haar mobiele telefoon, wat ze wel en niet mocht eten. Heel lastig want je neemt ook niet zomaar de telefoon van je gast mee de keuken in en onthoudt het maar eens allemaal…. Je doet kortom, niet alleen jezelf een groot plezier door een dieet vooraf te communiceren, maar ook de chef en alle andere betrokkenen!

Chef Maurice heeft echt uitgepakt. Waar mijn disgenoten een voorgerecht krijgen van tong met huisgerookte zalm, heb ik tong met meloen met bieslookmayonaise en gefrituurde lotuswortel. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het smaakt ook nog eens geweldig. Deze bijzondere combinatie ga ik zeker een keer uitproberen. Het hoofdgerecht van Australische beef met diverse groenten en een koolstampotje, heeft een heerlijke zachte saus. Sauzen vind ik moeilijk om te maken maar wat verbindt het de elementen van dit gerecht mooi met elkaar. Hier wil ik in de toekomst meer van leren. Het stilgevroren ijs met caffeinevrije koffie heeft in het nagerecht mijn voorkeur. Ook mijn schoonzusje is enthousiast en wij vinden samen dat deze bijzondere smaak een vaste plek verdient op de menukaart. Al met al een (h)eerlijke avondje want ja, ook alles wordt hier bereid met verse ingredienten, helemaal mijn ding. Een aarader dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s