culture, inspiratie
Een reactie plaatsen

Food & Design

De Dutch Design Week is weer achter de rug. Er was veel aandacht voor het milieu, duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen. Christien Meindertsma heeft met een stoel van vlas de prijs in de categorie Product én de Future Award gewonnen voor het meest belovende ontwerp van de toekomst. Daarnaast was er ook veel aandacht voor voedsel en tableware.

‘Maarten Baas Makes Time’ maakte indruk, vooral ook door de ruimtes waarin mensen hun ding deden en soms even de interactie zochten met het publiek. Het deed me een beetje denken aan een tentoonstelling van Ai Wei Wei enkele jaren geleden op de Biënnale van Venetië. Maarten Baas had ook een pop-up restaurant ingericht in samenwerking met Sergio Herman, helaas uitverkocht.

ai-wei-wei-venetie-web

Op de graduate show van de Design Academy werden chocobombes gepresenteerd, bonbons met diverse ingrediënten als een gezonde traktatie voor zwangere vrouwen gekoppeld aan de fases van de zwangerschap. Dat inspireert me om ook eens zoiets uit te proberen met histamine-arme producten.

Heel erg genoten heb ik van de presentatie bij atelierNL. De borden en kopjes van de verschillende kleisoorten uit Nederland zijn al jaren populair bij ons in huis. Nu hebben ze ook een prachtig glasservies ontworpen met de naam ZandGlas met zand van de zandmotor in Monster. Het heeft een mooie groene kleur. Net als bij het kleiservies geven de verschillende zandsoorten een verschillende kleur. Zo geeft het zand van Texel een diepe blauwe kleur. Ook bij AtelierNL zijn diners georganiseerd als ode aan de Nederlandse grond en cultuur in samenwerking met Dutch Cuisine, een stichting die binnenkort een boek uitbrengt over ‘the Dutch Culinary Culture’. Ik kijk ernaar uit!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s