recepten
Een reactie plaatsen

Saucijzen-broodjes

Minimaal 1x per maand heb ik een onbeschrijflijke zin in een snack, iets zoets of anderszins dat met een histamine-intolerantie bijna ondoenlijk is. Even naar de bakker lopen of naar de Hema voor een ouderwets saucijzenbroodje is onmogelijk. Er zitten sowieso kruiden in ik verwacht dat er ook wel iets zal inzitten om het langer houdbaar te maken. Ik vertrouw die broodjes dus niet en daarom heb ik de ingrediënten gecheckt bij onze lokale bakker. Die heeft tegenwoordig van ieder product een ingrediënten-overzicht, inclusief alle toevoegingen. Een hele mooie service maar sindsdien koop ik er helaas wel minder. Er zit dus niets anders op dan het zelf doen. En dat blijkt eenvoudiger te zijn dan ik had verwacht.

Ingrediënten: 6 plakjes roomboter bladerdeeg van Koopmans uit de diepvries, 200 gram biologisch tartaar, broodkruim van oud brood, zout naar smaak, een kleine rode ui fijngesneden, 1 uitgeperst teentje knoflook, 20 gram rucola, 1 eidooier en een eetlepel goede olijfolie. 

Verwarm de heteluchtoven voor op 210 graden Celsius. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Meng ondertussen de ingrediënten en verdeel in 6 gelijke porties. Rol uit tot dunne worstjes zodat ze precies het formaat hebben van het deeg. Leg op ieder bladerdeegvel zo’n worstje. Rol op en plak aan elkaar met een beetje water. Geen eiwit erover doen, ze kleuren toch wel. Leg op een rooster met bakpapier en bak in ongeveer 15 minuten goudbruin. Zo eenvoudig is het dus. Snack ze!

img_1532

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s