recepten
Een reactie plaatsen

Gegrilde zwaardvis met yoghurt en verse kruiden

Op vakantie ga ik graag naar havens, hoe vroeger, hoe beter want dan wordt de vis vers aangevoerd. Als het even meezit kan je zelf je visje uitzoeken en ter plekke laten bakken. Hoe vers wil je het hebben? Hele verse witvis kan ik gelukkig goed verdragen en daar ben ik blij om want ik eet het graag.

Zwaardvis is een spectaculaire vis met een extreem lange bovenkaak die de vorm heeft van een zwaard. De vissen gebruiken dit zwaard waarschijnlijk om prooien mee neer te sabelen: slaan, spietsen of hakken. Ook zorgt het zwaard voor een perfecte stroomlijn; de zwaardvis is een snelle jager. Zwaardvissen kunnen tot 4,5 m lang en 650 kg zwaar worden. Op jonge leeftijd verblijven zwaardvissen in scholen. Grote zwaardvissen zwemmen en jagen meestal alleen. Het is een vis die stevig is en eigenlijk niet echt visachtig smaakt. In het geval dat het beestje visachtig ruikt, kan je hem beter laten liggen want dan is ie bedorven…zwaardvisHeel vakantieachtig is deze gemarineerde en gegrilde zwaardvis. Hij kan zowel in de grillpan als op de BBQ worden bereid omdat de vis zo mooi stevig is. Het is bij ons dan ook een grote favoriet op feesten en partijen: erg lekker en makkelijk te bereiden. Succes verzekerd!

Ingrediënten: een moot zwaardvis, 3 eetlepels goede olijfolie, 1 eetlepel citroensap, zeezout, een teentje geperste knoflook, en verse oregano. 

Ingrediënten voor de yoghurtsaus: Griekse yoghurt, een klein teentje knoflook, beetje limoensap, zout, bieslook, kervel, dragon en dille.

Vermeng de ingrediënten voor de marinade en laat de zwaardvis een paar uur marineren. In de hete grillpan aan iedere kant 2 minuten grillen en direct opdienen. Op de BBQ ietsje langer en eventueel ingepakt in zilverfolie. De stevige vis combineert erg goed met dit lekkere frisse yoghurtsausje. De inspiratie hiervoor heb ik opgedaan bij Ottolenghi. Maak het af met een frisse, groene salade met feta en zelfgemaakte frietjes. oregano-bij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s