restaurant
Een reactie plaatsen

Lunchen bij Ottolenghi

Tijdens een weekendje Londen liepen we in de wijk Islington langs de deli / het restaurant Ottolenghi, bekend van de kookboeken in mijn kast. Hoe toevallig 🙂 We hadden er eerder al eens gegeten en toen was het een beetje ingewikkeld geweest in verband met mijn dieet. Ik wilde graag op herhaling omdat Ottolenghi’s boeken nu eenmaal tot mijn favoriete kookboeken behoren en een prominente plaats innemen op mijn boekenplank, mede door de prachtige foto’s en achtergrondverhalen.

IMG_9217.jpg

Als je binnenkomt lachen de schalen met kleurrijke salades je tegemoet: prachtige kleuren en zo aantrekkelijk opgemaakt. De ingrediënten zijn vers, zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Als smaakmakers worden kruiden en specerijen gebruikt, gebaseerd op de Mediterrane keuken, hoewel er ook steeds meer gebruik wordt gemaakt van Japanse invloeden zoals miso en mirin.  Ingrediënten zoals honing, kaas en zeewier komen zoveel mogelijk van locale aanbieders, met zorg en passie gemaakt.  Het menu biedt klassiekers maar iedere keer weer nieuwe verassingen, experimenteren met smaken en ingrediënten is onderdeel van het concept en zit in de filosofie die helder en mooi is beschreven :

‘Simply put, we are very serious about making people happy through our food. To look at, to taste, to eat in-store or to take-away home, to order products on-line or when dining in our restaurants, the food that we create is often described as ‘sunny’. It’s full of harmonious contradictions: it’s vibrant and bold yet familiar and comforting; it’s beautiful to look at yet close to its original form; it’s full of surprising drama yet always comes together as one; it’s noisy yet peaceful, lip-smacking yet warm, simple yet daring. We are still cooking the food that we and our customers delight in and it’s still making us proud, happy and full of beans’.

En het is deze keer gelukt! Een bord vol met heerlijke groente combinaties,  echt zomer-eten. Na direct overleg met de chef zijn er voor mij 3 groentegerechten klaargemaakt met een heerlijke yoghurtdip en een schaaltje ricotta erbij. Het was kleurrijk, vers en bovenal heerlijk!  De eerste salade was op basis van wortel, radijs, kool en venkel, de volgende met tuinbonen, erwten, peulen en geschilde asperges met een dressing van limoen, mirin en zout en als laatste op houtskool gegrilde courgette met pijnboompitten en basilicum. De yoghurt was lekker kruidig en daarvan heb ik de ingrediënten gevraagd en gekregen. Die ga ik zeker proberen na te maken. Wordt dus vervolgd!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s