recepten
Reactie 1

Bruschetta’s

Nergens zo lekker brood als in Frankrijk. Ik weet niet hoe ze het doen, ook een croissantje in Frankrijk is zo veel lekkerder dan hier in Nederland. Ik heb voor de terugweg een stokbrood meegenomen en, ja, ook nog eentje extra voor je weet maar nooit. Thuisgekomen heb ik dus de volgende dag dat oude, overgebleven stokbrood in de oven geroosterd met olijfolie en zeezout als basis voor bruschetta’s.  Die zijn met van alles en nog wat te beleggen. Carpaccio met een beetje rucola geroosterde pijnboompitjes en een goede olijfolie doen het altijd goed maar er zijn zoveel meer mogelijkheden. Een paar van onze eenvoudige maar zeer smakelijke favorieten:

Voor de avocado-creme met gegrilde asperges is nodig: een rijpe avocado, Griekse yoghurt of creamcheese , 1 teen knoflook, 1/2 rode peper, 1 theelepel limoensap, rasp van een halve limoen, een paar takjes bieslook, een scheutje goede olijfolie, groene aspergepunten.

Doe de knoflook, avocado, het pepertje, het limoensap en de rasp van de limoenschil in een kom en maak fijn met een staafmixer. Was de bieslook en voeg toe aan het mengsel en maak fijn. Voeg tenslotte de olijfolie toe en roer door het mengsel. Maak op smaak met extra limoensap en een beet zeezout. Zet apart. Gril de asperges kort in een grillpan en beleg de broodjes. De avocado-creme is ook lekker om een soepstengel in te dippen!

Voor de bruschetta’s met kipsalade: 1 gekookte kipfilet1 granny smith appel of een andere zure appel, bleekselderie,  creme fraiche, blauwe druiven, geroosterde pijnboompitten, limoensap en zeezout.

Snijd de appel, bleekselderij, de druiven en de kip klein. Vermeng met de creme fraiche en de pijnboompitten en breng op smaak met limoensap en zeezout.

 

1 reactie

  1. Pingback: nog meer zomer-eten: caesar salade | lovefoodculture

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s