recepten
Reacties 3

Gepofte aubergine met mozzarella

Dit gerecht van gepofte aubergine met mozzarella is bij uitstek zomer-eten. Je waant je ergens in een Mediterraan oord, of je het nu in de tuin of op je balkon eet. Meenemen voor een picknick in het park of aan het strand is ook goed te doen want ook koud is het erg lekker en makkelijk te eten met bijvoorbeeld een stukje brood. Om dit vrolijke vakantiegevoel en het prachtige weer van de afgelopen dagen vast te houden, dit zonnig zomerrecept.

Ingrediënten: 1 grote aubergine, 1 knoflookteentje, uitgeperst, buffelmozzarella, 3 bosuitjes in ringetjes, zeezout, olijfolie

Prik met een vork wat gaatjes in de aubergine en leg deze zo’n 40 minuten in de oven op 180 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen. Schep het vruchtvlees uit de aubergine en snijd het klein en doe in een schaal. Vermeng het uitgeperste teentje knoflook door de massa. Scheur de mozzarella en leg de in stukken op het auberginemengsel. Snijd de bosuitjes in ringetjes en eventueel wat basilicum. Strooi op de aubergine en mozzarella. Breng op smaak met een beetje zeezout en, heel belangrijk, een lekkere olijfolie.

Lekker om gewoon te eten maar helemaal een feest op een zelfgemaakte pizzabodem!

3 reacties

 1. Hi, je recepten ben ik echt heel blij mee, dit is het eerste Nederlandse blog dat ik heb kunnen vinden. Bij sommige ingrediënten ben ik een beetje verbaasd dat je ze gebruikt, waaronder gember en aubergine, die wel op de histamine lijst staan. Heb jij er geen last van? Of alleen in bepaalde hoeveelheden? Ik ben benieuwd! Alvast bedankt, Maud

  Like

 2. Er zijn nogal wat verschillende lijsten in omloop van toegestane – en niet toegestane ingrediënten. Voor iedereen is de drempel verschillend en daardoor kan de één meer hebben dan de ander. Daarom is het zo belangrijk om, bij voorkeur met een diëtiste, een eliminatie/ provocatie- dieet te doen om voor jezelf uit te zoeken wat je wel en niet verdraagt. Mijn lijst werkt voor mij en die helpt mij als een ‘richtlijn’ om op de rit te blijven en om nieuwe ideeën op te doen. Daarvoor maak ik ook wel eens gebruik van de smaakbijbel.

  Gember gebruik ik met mate als smaakmaker, bijvoorbeeld in de Pastéis de Nata of in de crème voor de robuuste appeltaart. Als het maar heel vers is, is het geen probleem voor mij! Hetzelfde geldt voor de aubergine. Fris kopen en gelijk gebruiken. En, ook belangrijk, niet opnieuw opwarmen!

  Veel succes en hartelijke groet,
  Linda

  Like

 3. Hi Linda,

  Dank je voor je uitgebreide reactie! Ik ben bij een diëtist geweest, maar ik had mezelf al 6 weken getest, ze gaf aan dat ze niet zoveel kon toevoegen. Maar ik ben eigenlijk sommige dingen nog steeds aan het testen, ik heb er ook niet altijd evenveel zin in, het gevolg kan bij mij een migraine aanval zijn. Gelukkig leer ik steeds meer 🙂

  Groeten, Maud

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s