recepten
Geef een reactie

Gepofte aubergine met mozzarella

Dit gerecht van gepofte aubergine met mozzarella is bij uitstek zomer-eten. Je waant je ergens in een Mediterraan oord, of je het nu in de tuin of op je balkon eet. Meenemen voor een picknick in het park of aan het strand is ook goed te doen want ook koud is het erg lekker en makkelijk te eten met bijvoorbeeld een stukje brood. Om dit vrolijke vakantiegevoel en het prachtige weer van de afgelopen dagen vast te houden, dit zonnig zomerrecept.

Ingrediënten: 1 grote aubergine, 1 knoflookteentje, uitgeperst, buffelmozzarella, 3 bosuitjes in ringetjes, zeezout, olijfolie

Prik met een vork wat gaatjes in de aubergine en leg deze zo’n 40 minuten in de oven op 180 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen. Schep het vruchtvlees uit de aubergine en snijd het klein en doe in een schaal. Vermeng het uitgeperste teentje knoflook door de massa. Scheur de mozzarella en leg de in stukken op het auberginemengsel. Snijd de bosuitjes in ringetjes en eventueel wat basilicum in kleine reepjes gesneden. Strooi op de aubergine en mozzarella. Breng op smaak met een beetje zeezout en, heel belangrijk, een lekkere olijfolie.

Lekker om gewoon te eten maar helemaal een feest op een zelfgemaakte pizzabodem!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s