recepten
Een reactie plaatsen

Gefrituurde courgettebloem

In de sligro liep ik tegen deze prachtige courgettebloemen aan, per stuk heel zorgvuldig verpakt, alsof het zeldzame juwelen zijn. En zo zien ze er ook uit. Bijna jammer om er een sausje van deeg omheen te doen maar uiteindelijk toch alleszins de moeite waard want wat zijn ze lekker!!!

De courgette plant bloeit met deze prachtige gele bloemen. De mannelijke bloem bestaat uit een steeltje en een bloem. De vrouwelijke bloem bestaat uit een kleine courgette, het vruchtbeginsel, met daaraan een bloem. Deze bloem wordt de Courgette Fleur genoemd. Ik heb dus de vrouwelijke versie gekocht. Volgens sommigen is de mannelijke versie lekkerder. Zodra ik die heb gevonden en getest, laat ik dat vanzelfsprekend weten. Vanuit deze bloem kan de courgette groeien. De Courgette Fleur wordt dus ook als delicatesse geoogst en gegeten en behoort in Italië tot de meest beroemde antipasti.

Ingrediënten: 4 courgettebloemen, 100 gram bloem, 1 dl. ijskoud koolzuurhoudend bronwater en een beetje zout. Voor de vulling 100 gram jonge, zachte geitenkaas en een rode peper. Koolzaadolie om in te bakken.

Knip het stampertje uit de bloem, dat kan bitter smaken las ik ergens maar ook hier zijn de meningen over verdeeld. Ik heb het weggeknipt om het risico niet te lopen. Ik koop niet iedere dag deze prachtige gouden bloemen. Vermeng het fijngesneden pepertje met de geitenkaas en vul de bloemen met dit mengsel. Vouw de blaadje voorzichtig weer dicht. De blaadjes laten zich met een draaiende beweging heel eenvoudig sluiten. Maak een papje van de bloem, het snufje zout en het ijskoude, bubbelende bronwater. Verwarm de olie tot zo’n 175 graden in een pan met een dikke bodem, bijvoorbeeld een wok, en haal de courgettebloemen door het papje. Handig dat er mini-courgettes aanzitten. Zo zijn ze makkelijk vast te houden en kan je ze eenvoudig in de olie laten zakken. Bak ze in een paar minuten goudbruin. Warm zijn ze het lekkerst en knapperigst dus direct opdienen.

IMG_8526

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s