food
Een reactie plaatsen

Op het verkeerde been gezet…

Graag zet ik op deze blog niets dan positieve verhalen over mooie producten, inspirators en lekkere recepten. Helaas, deze keer is het anders. De eerlijkheid gebied mij om ook te verwoorden als het eens een keertje mis gaat. Al is het maar om alert te blijven.

Ik had mijn heerlijke risotto met groene asperges gemaakt en deze afgemaakt met jonge, naturel geitenkaas. En daar ging het mis. Die nacht kreeg ik ongelooflijke maagkrampen, diaree en mijn ringen konden niet meer van mijn vingers af. Na deze onrustige nacht was ik de volgende dag niets waard. Een beetje op de bank zitten, een warm bad en weer mijn bed in. In gedachten ben ik alles bij langs gegaan wat ik heb gegeten en toen ik mijn bed weer ben uitgekomen, heb ik de geitenkaas gecheckt. Die was namelijk van een ander merk dan die ik gewoonlijk koop. Geitenkaas, naturel. De verpakking suggereert dat de kaas van een boerderij komt, maar ik schrok toen ik het etiket las: E202, Kaliumsorbaat, ernstig rood in mijn histamine app. Ik was op het verkeerde been gezet door het woordje naturel. Hoe dom…

De boodschap? Blijf etiketten lezen ook al lijkt het product nog zo betrouwbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s