recepten
Reactie 1

Rösti

Op vakantie is het altijd leuk om locale specialiteiten uit te proberen. Rösti is een nationaal gerecht van Zwitserland en wordt tegenwoordig meestal gegeten als bijgerecht naast vlees en groente. Rösti bestaat uit geraspte aardappelen die meestal als een ronde koekvorm wordt gebakken en in omvang varieert afhankelijk van het aantal mee-eters. Verschillende ingrediënten kunnen in de rösti worden verwerkt, bijvoorbeeld  ui, kaas of appel. In Zwitserland wordt er vooral boter of reuzel gebruikt om de koek in te bakken, ik heb dat gedaan in olijfolie. Het resultaat was verrassend lekker en bracht even dat heerlijke gevoel van boven op de berg terug…

Ingrediënten voor 1 persoon: 1 stevige aardappel, ik heb een bonk gebruikt want die is lekker stevig, een klein uitje, stukje rode peper voor de pit, zout, en een flinke hand frisse rucola.

Rasp de aardappelen boven een kom. Met een mandoline krijg je mooie, gelijkmatige stukjes. Strooi er zout over. Snijd de ui, het pepertje en de rucola fijn en vermeng met de aardappelen.

IMG_8291

Verhit de olie op matig vuur in een middelgrote koekenpan. Doe de geraspte aardappelen erin en druk ze aan tot een platte koek. Leg een deksel op de pan en bak de koek 10 a 12 minuten, tot de onderkant bruin is. Keer de koek voorzichtig om en bak in circa 10 minuten ook de andere kant bruin. Houd het deksel op de pan. Leg op een bord en klaar: simpel maar lekker en eindeloos te variëren!

IMG_8292

1 reactie

  1. Pingback: Het betere Zwitserlandgevoel: rösti op herhaling | lovefoodculture

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s