inspiratie
Een reactie plaatsen

Japans boereneten

Ik ben een verwoed verzamelaar van kookboeken. Mijn nieuwste aanwinst is een boek over de Japanse biologische boerenkeuken door Nancy Hachisu, een Amerikaanse die voor het eten naar Japan ging en voor de liefde bleef.  Ook dit boek gaat verder dan een verzameling recepten en dat maakt het zo boeiend vind ik. Het vertelt verhalen over haar leven als ‘een koppige, onafhankelijke buitenlandse bruid’ en ondertussen worden we meegenomen in het landelijke leven van deze familie en hun Japans boereneten.  Ik heb een boodschappenlijst gemaakt en ben naar de plaatselijke Aziatische supermarkt gegaan en heb de basis ingrediënten, zoals sake, mirin en sesamolie ingeslagen. Ik liep ook tegen leuke groentes aan zoals okra, sugar snaps en Chinese aubergines. Nu nog een bezoekje aan de biologische markt en ik kan gaan experimenteren.  Leuk! Een keertje iets anders dan sushi. Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s