recepten
Een reactie plaatsen

Kokosijs

Zoals beloofd dan nu het recept van kokosijs. Zie voor de verse kokosmelk die ik hier gebruik mijn blog van 6 januari j.l. over het maken van kokosmelk van een verse kokosnoot. Het zal niemand verbazen dat dit nagerecht een heerlijk vakantiegevoel oproept. Het combineert dan ook heel goed met allerlei soorten tropisch fruit zoals lychees, rambutan, mango en passievrucht. Maar ook een paar schijfjes van een zure granny smith appel, doet de kokossmaak goed tot zijn recht komen.

Ingrediënten: 3 eidooiers, 1 theelepel maizena, 4 el suiker, 400 ml verse kokosmelk, 500 ml slagroom, geraspte kokos, ijsmachine

Roer in een grote mengkom de eierdooiers, maizena en suiker tot een lichtgeel en romig mengsel. Verhit de kokosmelk in een pan. Haal van het vuur net voor de melk gaat koken. Roer de hete kokosmelk door het eimengsel, doe terug in de pan op laag vuur en roer een paar minuten tot het iets dikker is geworden. Laat het mengsel afkoelen.

Doe de slagroom in een mengkom en klop tot er pieken ontstaan. Spatel het kokosmelkmengsel erdoor. Roer er een flinke hand geraspte kokos door. Dit is lekker voor de structuur en het tropische kokosgevoel.

Doe nu in de ijsmachine. Laat draaien tot je ijs hebt. Dit duurt bij mij ongeveer 45 minuten. Het lekkerst is het om het meteen op te eten maar in de diepvries bewaren kan ook goed. Haal het wel ruim voor gebruik uit de diepvries anders is het lastig verwerken…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s