recepten, restaurant
Een reactie plaatsen

Maki met geitenkaas, avocado en bosui

Ik hou heel erg van Japans eten maar sojasaus en specerijen zijn tegenwoordig een no-go. Voorafgaand aan een tripje naar Londen heb ik contact opgenomen met het Japanse restaurant Nobu en mijn dieet toegestuurd. Er werden specifieke vragen gesteld en na een aantal keren heen en weer mailen had ik er echt vertrouwen. En dat was terecht! Er was een speciaal menu samengesteld waarvan ik de zeebaars in een saus van jalapeno nog een keer wil proberen na te maken net als de beef met aubergine en courgette in een saus van shisoblaadjes. Ook de sashimi van zeebaars en de inside-out maki van verse heilbot met groene asperges waren heerlijk. Ik heb al een poging gedaan om de maki na te maken, zag er vanzelfsprekend niet zo mooi uit als bij Nobu maar de smaak was goed.

Voor de variatie en omdat we vegetariërs te eten zouden krijgen, heb ik een vegetarische maki bedacht met geitenkaas, avocado en bosui. Heel simpel maar heerlijk!

voor 4 maki rollen: 250 gram sushi rijst, 375 ml. water, 2 theelepels suiker, snufje zout, rijstazijn (pas op, sommige merken hebben toevoegingen), geitenkaas, bosui, avocado, beetje citroensap voor over de avocado, 4 nori-vellen, verse wasabi

Doe de rijst en het koude water in een pan. Laat 10 minuten koken met de deksel op de pan. Haal de pan van het vuur en laat nog 15 minuten rusten in een gesloten pan.  Schep de rijst over in een houten schaal en meng er de suiker, zout en rijstazijn doorheen. Dek af met een koude doek en laat rustig afkoelen.

Leg een nori-vel op een rieten maki-matje, maak het vel een beetje nat en bedek het met wat rijst. Doe er in reepjes gesneden avocado op, voeg wat bosui-ringetjes toe en tenslotte wat stukjes romige geitenkaas en dek weer af met een beetje rijst. De maki rollen tot een mooie ronde rol vergt enig geduld maar oefening baart kunst! De finishing touch is de vers geraspte wasabi…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s