recepten
Reactie 1

Pizza met kaas, artisjok, pepertje en ui

De beste koop in onze keuken is ongetwijfeld de ‘pizza express Napoli’ pizza-oven van Ferrari. Deze wordt minimaal één keer per week gebruikt. Heel handig als we bijvoorbeeld vanwege sport of werk na elkaar moeten eten. Wij hebben standaard deegbolletjes in de diepvries liggen en er is altijd wel iets in huis dat erop kan. Het voordeel van deze pizza-oven is  dat er een echte steen inzit die wel een temperatuur bereikt van zo’n 400 graden.  Bovendien komt de warmte van alle kanten. De pizza is zo klaar!

voor 5 pizzabodems: 450 gram pizzabloem ‘tipo 00’, 280 ml. water, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels suiker, 1 theelepel zeezout, 1 theelepel gedroogde gist

beleg: jonge geitenkaas of mozzarella, artisjok, het liefst vers en anders een half blik zonder toevoegingen, rode peper, rode ui, oregano.

Doe de ingrediënten voor het deeg in de broodmachine en zet op een kort programma van 45 minuten. Haal het deeg eruit en bestrooi een plaat met bloem en verdeel de massa in 5 bolletjes. Laat nog minimaal 45 minuten rijzen.

Rol een bolletje uit tot een mooie bodem en leg deze op houten plankjes zodat de pizza straks makkelijk in de oven is te schuiven. Bestrijk de bodem met een beetje olijfolie. Dit geeft straks een mooie bruine kleur en een lekkere bite…

Beleg de pizza en verwarm ondertussen de pizzaoven voor. Laat deze 2 minuten open staan alvorens de pizza te bakken. De pizza is in ongeveer 4 minuten klaar.

Variatietip:

In plaats van geitenkaas kan ook hüttenkäse of crème fraiche worden gebruikt.  En verder alle mogelijke ingredienten die zijn toegestaan zoals groene aspergepunten, rucola of gegrilde aubergines en courgettes. Tomatensaus kan dus niet!

1 reactie

  1. Pingback: lievelingseten | lovefoodculture

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s